Fyrstedømmet Lippe under Napoleonskrigene.

Under Napoleonskrigene i starten af 1800 tallet, var fyrstedømmet Lippe også indblandet i krigene.
Fyrstedømmet Lippe var med i en alliance som hed The Confederation of the Rhine.

The Confederation of the Rhine var en militær alliance som for en stor del bestod af tyske lande og fyrstedømmer, og som kæmpede på Napoleon side.

Confederation of the Rhine (From Wikipedia, the free encyclopedia).

Confederation of the Rhine lasted from 1806 to 1813 and was formed initially from 16 German states by Napoleon after he defeated Austria's Francis II and Russia's Alexander I in the Battle of Austerlitz.
The Treaty of Pressburg, in effect, led to the creation of the Confederation of the Rhine.
The members of the confederation were German princes (Fürsten) from the Holy Roman Empire, and so technically not heads of state of their states as such.
They were later joined by 19 others, all together ruling a total of over 15 million subjects providing a significant strategic advantage to the French Empire on its eastern front.


Alliancen var som skrevet først og fremmest en militær alliance, og det var Fyrstinde Pauline (1769-1820), som tilsluttede landet Lippe til alliansen. (hun overtog regentskabet i Lippe da Leopold I. døde og pga. af at hendes søn endnu ikke var myndig).
Fyrstedømmet Lippe`s kontigent af soldater udgjorde den 1ste battalion i det 5th Confederations regiment, og var i 1807 med til kampene i Prøjsen.
Battalionen var også med til at nedkæmpe et oprør i Tyrol i 1809, og var desuden med på den skæbnesvangre invasion af Rusland i 1812.

Lippe bidrog også med 2. kompani soldater til "Prinsernes battalion" som var en del af Verdier's division i Spanien fra 1808-1810.
Herunder kan du se et billede af en håndfuld Lippe`ske Tinsoldater, som de så ud i slutningen af Napoleonskrigene (i starten havde de grønlige uniformer, men gik senere over til de hvide i fransk designe).