Karin Slaughter

Først lige lidt om forfatteren Karin Slaughter

Karin Slaughter (f: 1971) er en Amerikansk forfatter som er født og opvokset i en lille by i den amerikanske sydstat Georgia. Hun bor dog i dag i hovedstaden Atlanta.
Karin Slaughter skriver kriminal romaner, med fokus på retsmedicin og politiarbejde, og har skrevet en del bøger efterhånden. Jeg købte ved et tilfælde en af hendes bøger i Føtex, og er siden blevet helt hooked, hvilket har betydet at jeg efterfølgende bare var nød til at købe yderlige seks af hendes bøger :D

De bøger som jeg faldt over af Karin Slaughter er hendes tre bogserier om lægen og retsmedicineren Sara Linton, samt Will Trent som er specialagent i Georgia Bureau of Investigation.
Karin Slaughter

I den første bogserie (Sara Linton/Grant County serien) er der to bøger som er udgivet på dansk og i den anden bogserie (Will Trent/Atlanta serien) endnu to bøger. Bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, da hver bog har et afsluttet plot, jeg vil dog anbefale at man læser bøgerne i den rette rækkefølge, da hovedpersonerne Sara Linton og Will Trent`s livshistorie udvikler sig fra bog til bog, og det vil derfor give en ekstra dimension når man kommer til den tredje bogserie (Georgia serien), hvor Karin Slaughter lader de to hovedpersoner mødes i en helt ny serie, hvilket er ret genialt efter min mening og alle disse bøger er klart nogle som jeg kun kan opfordre folk til at læse. Personlig håber jeg ihvertfald, at der kommer flere bøger i Georgia serien fra hendes hånd, for det er dælme god underholdning :D

Bøgerne i Sara Linton/Grant County serien.

Vantro er som skrevet den første bog i Sara Linton serien, og her snubler Politikommissær Jeffrey Tolliver og retsmediciner Sara Linton ved et tilfælde over en nedgravet kiste i skoven, indeholdende liget af en ung kvinde, som tilsyneladet er blevet levende begravet. Ved en nærmere undersøgelse viser det sig at den unge døde kvinde også var gravid.

I den efterfølgende efterforskning viser det sig hurtigt, at hun tilhørte en religiøs sekt ved navn Holy Grown. Desuden begynder der at tegne sig et billede af at ikke alt er som det burde være, da der i den seneste tid er sket en hel del uforklarlige dødsfald inden for sekten.....I den anden bog i Sara Linton serien, hører Politikommissær Jeffrey at Lena Adams som er en af hans ansatte, er blevet anholdt for mord i hendes barndomsby, kommer han til hendes undsætning, og han tager sin kone, retsmediciner Sara Linton med.

De finder Lena på hospitalet, hvor hun er fikseret til sengen og endnu ikke har sagt et ord til nogen som helst. Dette ændrer sig dog da hun ser dem, for hun hvæser af dem og siger at de skal forlade byen.
Det er dog tydeligt for enhver at hun er bange. Og er der noget Lena normalt ikke er....så er det bange, og derfor begynder Jeffrey Tolliver at efterforske hvad der er op og ned i anklagerne omkring mordet, og sagen udvikler sig hurtigt til at omfatte magtfulde naziorganisationer samt illegal produktion af methamfetamin.
Bøgerne i Will Trent/Atlanta serien.

Mørk treenighed er første bog i Will Trent/Atlanta serien, og her starter bogen med at en prostitueret myrdes og voldtages på grusomste vis i Atlanta, og da hendes tunge er bidt af, kædes mordet hurtigt sammen med andre overfald og voldtægter af helt unge piger.

Specialagent Will Trent bliver sat på sagen og han arbejder tæt sammen med kriminalbetjent Ormerod fra Atlanta`s politi styrke, i forsøget på at opklare forbrydelserne. Sagen viser sig dog hurtigt ikke at være så nem at opklare enda, for da den netop prøveløsladte morder Shelley bliver blandet ind i sagen, tror alle i første omgang at han er den skyldige. Men man får hurtigt det indtryk, at der er flere skyldige og flere uopklarede mord.....I den anden bog i Will Trent/Atlanta serien er vi i et mondænt kvarter i Atlanta. Her kommer Abigail Campano en dag hjem og finder en mand som står bøjet over det blodige lig af hendes datter, Emma. I det efterfølgende slagsmål med manden får Abigail held til at få sparket hans kniv væk, og med nærmest overnaturlige kræfter lykkes det hende desuden at strangulere overfaldsmanden.

Specialagent Will Trent sættes på sagen, og han opdager snart, at der er noget, som overhovedet ikke stemmer. Det viser sig da også meget hurtigt at det liget ikke er Abigail`s datter Emma, men derimod hendes veninde Kayla, og oven i købet er det slet ikke gerningsmanden som Abigail har dræbt, men derimod endnu et offer for en nu ukendt gerningsmand....

Bøgerne i Georgia serien.

I den første bog i Georgia serien påkører et ældre ægtepar en aften en kvinde. Hun bliver kørt på hospitalet, hvor lægen Sara Linton tager sig af offeret, og det viser sig hurtigt, at kvinden ikke kun er offer for en trafikulykke, men at hun har været udsat for tortur.

Specialagent Will Trent bliver sat på sagen, og i nærheden af hvor kvinden blev kørt ned, finder han en underjordisk hule fyldt med tortur redskaber. Desuden er der også beviser, som indikerer at endnu en kvinde har været indespæret i hulen.

Will Trent, hans partner Faith og Sara Linton bliver nu kastet ud i jagten på gerningsmanden. En jagt der intensiveres, da endnu en kvinde bliver bortført fra en parkeringsplads for øjnene af sin søn......Brudt er den anden bog i Georgia serien , og her vender lægen Sara Linton tilbage til sin fødeby i anledning af Thanksgiving. Samme dag findes en ung kvinde død i en sø, og et brev på bredden indikerer, at det er tale om selvmord, men det viser sig hurtigt at det er mord.
Det varer ikke længe før en mentalt tilbagestående mand anholdes for mordet, og Sara tilkaldes da han ønsker at tale med hende (hun har tidligere behandlet ham da han var barn). Da hun når frem til fængslet, har han desværre skåret håndleddene over og er dermed død af blodmangel.
Sara Linton får en fornemmelse af at ikke alt er som det ser ud til, og hun ringer derfor til Specialagent Will Trent, for at få Georgia Bureau of Investigation involveret i sagen.
Snart findes endnu en ung mand myrdet, og det viser sig at de tre døde kendte alle hinanden, men hvad er det de har haft gang i som har resulteret i deres død? Ingen af dem havde mange penge, men de forventede dog alle snart at modtage et større pengebeløb......I den tredje bog i Georgia serien: Dybt fald, mødes Specialagent Will Trent og retsmediciner Sara Linton endnu engang i en sag. En af Will Trent`s kollegaer`s mor, en tidligere leder i narkotikapolitiet bliver kidnappet. Den kidnappede er Evelyn Mitchell, en tidligere efterforskningsleder af Atlantas narkoafdeling. Hendes datter Faith, som til dagligt arbejder sammen med Will Trent ankommer til moderens hus midt i kidnapningen og som specialagent reagerer hun promte, hvilket resultere i 2 dræbte forbrydere.
Will Trent sættes nu på sagen, og sammen med hans chef Amanda Wagner finder han hurtigt ud af, at de er oppe mod nogle meget spekulative og koldblodige kriminelle, som ikke bare er ude efter penge.... Som sagt bliver retsmediciner Sara Linton denne gang igen indblandet i en af Will`s sager, og historien tager nu også en vinkel som bringer Sara og Will tættere på hinanden.....
Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.