Sam Bourne

Sam Bourne er pseudonym for den prisvindende journalist Jonathan Freedland. Han er uddannet fra Oxford, hvor han sturderede filosofi, politik og økonomi.

Han er kendt for sine radioprogrammer på BBC og sine politiske kommentarer i The Guardian. Privat er han gift med Sarah og har 2. børn (bosat i London).

I 2006 udkom han med debutromanen De retfærdige mænd. I 2007 udkom Det sidste testamente. I 2008 udkom Dommens Dag og hans sidste bog udkom i 2010 og hedder De udvalgte.


Dommens dag er en hæsblæsende spændingsroman, med udgangspunkt i begivenhederne under og efter 2. verdenskrig, Holocaust og de jødiske hævnere.

Handlingen i bogen
En sikkerhedsvagt i FN-bygningen i New York dræber i panik en gammel mand, som politiet fejlagtigt har udpeget som selvmordsterrorist.

Den moralsk tvivlsomme advokat Tom Byrne udpeges til at beskytte verdens-organisationen ved at lukke munden på mandens familie og minske deres krav om kompensation.

Tom Byrne kommer i kontakt med den dræbtes smukke datter Rebecca, og det viser sig, at manden var en Litausisk Holocaust-overlevende, som efter krigen deltog i en jødisk selvtægtsgruppes forsøg på at dræbe nogle af de nazister, som retssystemet lod gå fri.
Forfulgt af folk, som er villige til at dræbe for at skjule sandheden, må de nu afkode en hemmelighed, der har ligget begravet i over 60 år. - Den anden verdenskrigs sidste store hemmelighed.

Dette er en rigtig god spændigsroman, som man ikke lægger fra sig lige med det samme.


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.