Se indlæg

vonderlippe.dk » Guides og Scripts » Diverse guides
 Udskriv debat
CS Movie Guide, del 2.
Brian

Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vonderlippe.dk/public_html/includes/bbcodes/url_bbcode_include.php on line 21
Lær at lave CS-Film i Vegasvideo 5.0

Mange skriver i diverse forums om hvordan og hvorledes man laver en CS-film.
Jeg har skrevet en lille guide så vi alle slipper for de evige spørgsmål..

Jeg har valgt at stille det op i punkt opstilling, og vil såvidt muligt komme rundt omkring det hele (Efekter, Zoom, mm.)

For at denne guide skal kunne bruges. Ja så skal du have Vegas video 5.0. Programmet koster penge, men du kan downloade en gratis trial på 30 dage: http://mediasoftware...oad/step2.asp?DID=50
Der skal også bruges Videomach som jeg dog ikke vil fortælle om hvordan du bruger, da vi allerede har en guide til det program her på gamersforum. Se under guides.

Lad os starte:

Step 1:
Du åbner vegas, og finder dit klip (Det klip som du har lavet med Videomach)

Step 2:
Du "hiver" selve filen over i vegas vinduet, over i det grå-stribet store felt. Den havner derefter oppe i toppen af det grå felt.

Step 3:
Klippet som ligger i øverste række, af de grå felter tager du og hiver længere ned i det grå. Den vil derefter rykke en række længere ned. Det skal vise sig at være ret så praktisk senere.
Allerede nu er vi godt på vej til at lave vores første movie i Vegas video

Step 4:
Nu skal vi prøve at lave lidt zoom på vores klip. På klippet ude i højre side er der 2 ikoner. Det øverste ikon hedder "Event Pan/crop" Tryk der.
Der kommer efterfølgene en stor boks op med klippet i og et stort "F" i midten.
I bunden kan du se en Tidslinje, på tidslinjen dobbelt klikker du 4 tilfældige steder (Husk at det skal være dobelt klik). En illustration: --+---+---+---+---(det er tidslinjen med de 4 punkter) På firkant 2 trykker du lige en enkelt gang igen. Der kan du så hive "F" boksen ud og ind. prøv at hive den lidt ind og gør efterfølgene det samme ved firkandt 3. Luk vinduet og se klippet. Zoomet vil nok se lidt mærkelig ud, men det er fordi der lige skal rykkes lidt på firkanterne så.
Prøv dig frem.

Step 5:
Synes du selv din film er god nu? Ja så kan du hoppe direkte videre til trin 7. Men vil du gerne tilføje lidt fede efekter i din film, ja så følg godt med nu. Nu går du ud til de 2 ikoner i højre side igen. Men denne gang tar vi det nederste ikon som hedder, "Event FX. Så kommer der en stor boks frem med diverse efekter. Du kan evt prøve dig frem der igennem og lære hvad de forskelligere efekter hedder og gør. Eller, du kan gå ned i bunden i venstre hjørne. Find hvor der står "Video FX" og tryk der. I venstre side vil der komme de samme navne som der stod i boksen, men denne gang kommer der (lige til højre for) nogle eksempler på hvordan de ser ud. For at indsætte efekterne gør du ligesom da du indsatte dit klip. Du tar fat i efekten og hiver den over i klippet. Der kommer så en boks frem der minder om "zoom-boksen". Nede i bunden er der igen, den tidslinje som du skal bruge. Den virker på nøjagtig samme måde.
Prøv dig frem

Step 6:
Nu skal jeg vise dig hvordan man indsætter tekst på klippet. Hvis nu der skal stå "Gamersforum the movie".
Der hvor du før trykkede på "Video FX" Trykker du nu på "Media generators" Og ude i venstre side på "Text" Du tar og hiver "Default text" op hvor du i starten havde det klip, altså på øverste række. Du kan nu se at der står "Sample text" Det ændrer du ved at trykke på det ikon til højre der hedder "Generated Media". Så åbner der sig en boks der minder lidt om Word programmet. Der ændrer du tekstørrelse og hvad der skal stå mm. Derefter Lukker du vinduet er Wuuptii. Så står der pludselig det du har skrevet oven på filmen imens den kører i baggrunden.

Step 7:
Nu skal du blot lave det om til din nye film. Jeg har lavet et forslag som gør kvaliteten ok, og ikke fylder ret meget. Du kan selfølgelig finde på din egen måde.

Gå op i File ->

Render as..: Skriv film navn, Filtype: AVI ->
Custom: Video rendering quality: Preview ->
Video: Frame size: 640*480, Frame rate: 24,000 (Film), Field Order: None progresive scan, Pixel aspect ratio: 1,0000, Video format: Xvid MPEG-4 ->
Configure: Profile @ level: AS @ L5, Encoding type: Single pass, Target quentizer: 3.00 -> ok ->
Adio: Audio format: MPEG- layer3, Attributes: 56Kbit/s, 24,000 Hz, Stereo ->
ok ->
Gem. .

Mange Tak 9co

Denne guide er lavet af 9co for gamersforum.dk, og vi har også fået rettighederne til at bruge den.

http://gamersforum.dk/index.php
 
Spring til debat: