Sønderjyske Fedtkager

Ny nærmer julen sig, og derfor har jeg smidt opskriften til de ægte sønderjyske fedtkager op på siden, for fedtkager hører jo ligesom bare julen til ik? :D

Ingrediens

1 kg mel
750 g sukker
3 spsk. vanillesukker
1 tsk. hjortetaksalt
500 g svinefedt
4 spsk. kakao

Fremgangsmåden


1:
Sæt fedtet frem i stuetemperatur, helst dagen før bagningen.

2:
Ælt fedt, sukker, vanillesukker og hjortetaksalt grundigt sammen.

3:
Tilsæt melet lidt ad gangen, (Hvis dejen ikke bliver smidig, tilsættes lidt ekstra mel).

4:
Del portionen i 2 lige store dele. Ælt kakao`en i den ene del.

5:
Kagerne trilles i hånden på størrelse med en lille valnød.
De trykkes oveni med en tommelfinger og anbringes på pladen med hullet nedad. Derved bliver kagen smukt hvælvet efter bagningen og revner en anelse.
De fleste småkager skal være sprøde, men fedtkager skal netop være en anelse bløde og let smuldrende.

6:
Bages ved 150-170° i ca. 10 min.

Velbekomme :D


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.