Det stærke køn: Juni 2011

Året er 1968 og Rita O’Grady arbejder sammen med 187 andre kvindelige ansatte på den magtfulde Ford-fabrik i Dagenham, hvor de syer sæder til ford bilerne. Ford selskabet kører samme løn politik i dette firma som i resten af selskabet, hvor kvinderne konsekvent ligger nederst på løn skalaen, og en dag får kvinderne i Dagenham nok, og indleder en strejke.

Strejken vokser dog hurtigt over hovedet på såvel Rita som hendes nærmeste, da sagen får enorm pressedækning og føres helt op på regeringsplan. Kampen bliver ikke helt uden omkostninger for de indvolverede, men med hjælp af stædighed, sund fornuft og ikke mindst masser af humor, så beviser Rita og de andre piger, at de kan matche enhver mandlig modstander.

Rita O’Grady spilles i denne film af Sally Hawkins og desuden medvirker Miranda Richardson, Rosamund Pike og Bob Hoskins.
Filmen fik præmiere i biografen herhjemme i fredags d. 9/6 2011, og har du lyst til at se en lille trailer så tjek det ud herunder.

Kommentarer

#1 | Brian d. 12/06/2011 03:40
Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/vonderlippe.dk/public_html/includes/bbcodes/url_bbcode_include.php on line 21
Det er altså en skide god film Smile

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.