Snow White and the Huntsman: Juni 2012

Det var Brødrene Grimm som imellem 1812-1825 udgav den første bog om eventyret Snehvide. Eventyret kom første gang ud på det store lærrede i form af en tegnefilm udgivet af Walt Disney i 1937. Og nu kommer der som skrevet, så en helt ny film om dette klassiske eventyr, i form af filmen Snow White and the Huntsman.

Plottet til den originale udgave af tegnefilmen kan man læse herunder.

Snehvide er en prinsesse, der bor sammen med sin forfængelige og misundelige stedmor, dronningen. Som straf for Snehvides skønhed, bliver hun behandlet som en tjenestepige, mens dronningen hver dag spørger sit fortryllede Spejl: "hvem er skønnest i landet her". Spejlet svarer hver gang, at det er dronningen; et svar som hun finder meget tilfredsstillende.

En dag svarer Spejlet at det er Snehvide der er den skønneste i landet her. Dronningen bliver misundelig og beorder sin jæger til at tage Snehvide med nu i skoven og dræbe hende og tage hendes hjerte med tilbage i et skrin, som bevis på at hun er død. Jægeren får medlidenhed med pigen og siger til hende, at hun skal flygte ind i skoven og aldrig mere vende tilbage. Jægeren tager et vildsvinehjerte med tilbage til slottet.

Faret vild og bange bliver Snehvide venner med skovens dyr, der leder hende til en hytte langt inde i skoven. Da hun finder syv små stole inde i hyttens spisestue, tror hun at der bor syv små børn i huset. Men hun finder snart ud af, at det er syv voksne dværge, der bor der og som arbejder i en mine nærved. Da dværgene kommer hjem, finder de deres hjem rengjort og tror at et ondt væsen har invaderet deres hjem. De finder Snehvide ligge og sove hen over tre senge. Prinsessen vågner og præsenterer sig og en af dværgene, Gnavpot, beder hende om at bliver, da dværgene finder ud af at hun kan lave mad. Snehvide begynder et nyt liv med at lave mad og holde hus for dværgene.

Dronningen finder til sidst ud af at Snehvide stadig lever, da spejlet igen svarer, at det er Snehvide der er den skønneste i landet her. Ved brug af magi forvandler dronningen sig til en gammel købmandskone, finder Snehvide langt ude i skoven og narrer hende til at bide i et forgiftet æble, der får hende til at falde i dyb søvn, som hun kun kan blive vækket af ved at få et ægte elskovskys. Dværgene jagter den gamle kone op på en klippe og fanger hende. Hun prøver at rulle en sten ved over dværgene, men et lyn slår ned i samme øjeblik og hun falder død om.

Dværgene vender tilbage til hytten og finder Snehvide, der tilsyneladende er død. Da de ikke vil begrave hende, lægger de hende i en glaskiste med guldpynt i en lysning i skoven. Sammen med skovens dyr våger de over Snehvide.

Efter nogle års forløb hører en prins om Snehvide og tager ud for at se hende. Betaget af hendes skønhed, kysser han hende. Det hæver forbandelsen og vækker hende. Dværgene og dyrene bliver alle glade og ser hvordan Snehvide drager med sin prins til hans slot i det fjerne......
Som skrevet i indledningen så kommer der nu en helt ny film omkring Snehvide.
Filmen følger så vidt vides den klassiske historie ret godt, men er self. ikke en Disney film og er derfor ikke underlagt Disney`s politik med, at den skulle kunne være tilladt for de helt små børn.

Denne udgave er lavet af Universal Pictures og de har lovet at denne nyfortolkning af eventyret skulle være et episk og actionfyldt eventyr, som gerne skulle komme op på højde med film såsom Ringenes herre - trilogien .... men nu må vi se om dette kan lade sig gøre :)

Hovedrollen som Snehvide spilles af Kristen Stewart (se billedet til højre herfor), og Dronningen spilles af Charlize Theron. Desuden medvirker Chris Hemsworth, Sam Claflin, Ian McShane, Bob Hoskins medmere.....
Filmen får dansk præmiere d. 7 Juni 2012, og indtil da kan man jo lige nyde den seneste trailer til filmen herunder :)Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.